Piste craiovaPiste de biciclete pe strada Raului. Municipalitatea va cheltui 700.000 de euro pentru reabilitarea strazilor Raului, Bariera Valcii si Caracal, restul de bani urmand sa vina de la bugetul de stat si Uniunea Europeana

   Primaria Craiova a intocmit un proiect privind „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe relatia Nord-Sud-Est a Polului de crestere Craiova, in vederea fluidizarii traficului in Zona Metropolitana Craiova“, prin care doreste modernizarea a trei strazi din oras: Raului, Bariera Valcii si Caracal. Cererea de finantare si documentatia de avizare a investitiei au trecut de votul consiliului local, proiectul urmand sa fie depus pentru obtinerea banilor oferiti in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 1.
   Valoarea totala a investitiei, conform proiectului, este de aproape 20 de milioane de euro, din care primaria suporta din fonduri proprii suma de 700.000 de euro, reprezentand contributia la cheltuielile eligibile, in proportie de 2% din valoarea totala eligibila a proiectului, cheltuielile neeligibile si TVA aferent acestora. Restul de bani vin de la bugetul de stat, 3,7 milioane de euro, si din fonduri externe nerambursabile oferite de Uniunea Europeana, peste 15 milioane de euro, adica 98% din valoarea totala eligibila a proiectului.
       Biciclistii, mutati pe Raului
   Din acesti bani, cei mai multi vor fi folositi pentru reabilitarea si modernizarea strazii Raului, pe tronsonul cuprins intre Brestei si bulevardul Nicolae Romanescu, aproape 11 milioane de euro. Durata de executie a investitiei este de 18 luni. Proiectul cuprinde si amenajarea in zona dintre cele doua sensuri de circulatie ale strazii Raului a unor piste pentru biciclete, cate una pentru fiecare sens. Biciclistii au fost transferati recent din Parcul „Romanescu“ in Parcul Tineretului, municipalitatea dorind insa si amenajarea unui traseu special pentru biciclete care sa traverseze orasul de la vest la est, pe tronsonul Severinului – Titulescu – Calea Bucuresti. Pe Raului, pista de ciclism ar urma sa se faca pe tronsonul cuprins intre intersectiile cu bulevardul Stirbei Voda si strada Brestei. In ceea ce priveste strada Bariera Valcii, proiectul de reabilitare cuprinde urmatoarele lucrari: latirea partii carosabile existente pentru a asigura preluarea optima a traficului auto prezent si de perspectiva, realizarea de trotuare noi cu latimi acceptabile, realizarea a circa doi kilometri de canalizare pluviala, realizarea unui sistem de preluare si scurgere a apelor pluviale (rigole carosabile) usor de intretinut, in lungime de circa 1,5 kilometri, si asigurarea semnalizarii si sigurantei circulatiei rutiere prin indicatoare, marcaje si parapete pentru protectia pietonala noi. Valoarea acestei investitii este estimata la 5,3 milioane de euro, durata executiei fiind de noua luni. In fine, pentru modernizarea si reabilitarea strazii Caracal ar fi necesare cinci luni si aproape patru milioane de euro. Toate lucrarile nu vor incepe insa mai devreme de primavara anului viitor.

Sursa: gds.ro

About The Author

Related Posts