bicicleta frane wireless1Tehnologia wireless devine din ce mai utilizata în zilele noastre peste tot, asa ca a fost doar o chestiune de timp până când cineva s-a gândit la utilizarea acestei tehnologii pentru biciclete, sau mai specific pentru frânele bicicletei. Acest concept a fost dezvoltat de un grup de oameni de stiinta de la Universitatea Saarland din Germania, care,cel mai probabil, cauta noi dispozitive, ce ar putea beneficia de măreţia fără fir.

Rezultatul final este o frana de bicicleta care utilizează banda de 2,4 GHz ISM pentru a transmite semnalul de frână de la prinderea de pe bicicleta la roţi, iar întregul proces durează aproximativ 250 de milisecunde.

Oamenii de stiinta germani care au dezvoltat acest sistem, afirma ca în teste sistemul rula cu fiabilitatea 99.999999999997 %, ceea ce înseamnă că a înregistrat doar trei eşecuri la un trilion de încercări de frânare.

Chiar acum, cercetatorii sunt in cautarea unui constructor de sisteme de frânare pentru biciclete interesaţi şi de sistemul lor wireless. Acesta este un concept care ar putea găsi în curând drumul spre bicicletele de langa tine.

bicicleta frane wireless3bicicleta wireless-2

About The Author

Related Posts