infertilitateMersul pe bicicletă îi poate lăsa infertili pe bărbaţi. Mersul cu bicicleta este una dintre cele mai sănătoase metode de a face mişcare şi are o mulţime de beneficii pentru starea de sănătate. Paradoxal, nu este valabil şi pentru sănătatea sexuală a bărbaţilor. Se pare că obiceiul zilnic de a merge cu bicicleta poate fi o cauză a infertilităţii masculine.
Pe lângă patologia clasică şi stilul de viaţă defectuos, există un risc destul de crescut în opinia multora, ca pedalatul să devină o cauză a incapacităţii bărbaţilor de a procrea. 
Concret, pedalatul constant şi intens poate diminua producţia de spermă. De ase-menea, afectează calitatea spermei prin creşterea temperaturii corporale şi fricţiunea testiculelor de şaua bicicletei. Pentru a „funcţiona” corespunzător, testiculele trebuie să aibă o temperatură constantă şi să fie păstrate cât mai „la rece”. 
Pentru ca mersul pe bicicletă să fie sigur, trebuie luate următoarele măsuri: echiparea cu pantaloni largi, din materiale naturale şi fluide; se alege o şa specială pentru bărbaţi, mai lată şi mai comodă; evitarea străzilor şi zonelor cu denivelări; se fac pauze dese.

About The Author

Related Posts