volkswagen-bike-Producator auto german Volkswagen a proiectat o bicicleta. Ciudat, nu? De fapt, nu. Bicicleta  este de fapt un sidekick pentru masina ta, ceva ce ar trebui să scoti din portbagaj atunci când ai parcat si nu poti merge mai departe pe patru roţi. 

Bik.e este electrica şi se pliază până ia forma rotii de rezervă. În timp ce sta asezata în întuneric ca o victima a unei răpiri, Bik.e se reincarca din sistemul electric al masinii in timp ce conduceti, ceea ce înseamnă că este întotdeauna gata să meargă. Si asta e bine, fiindca Bik.e nu are pedale.

Dacă ramai fara energie si esti  departe de nava-mama, atunci vei fi nevoit sa “pedalezi” înapoi ca Fred Flintstone, sau doar sa o împingi.
volkswagen-bike
Cu o autonomie de doar 20 km şi o viteză maxima 20 km/h, ar fi bine să ai locul de parcare pe-aproape de parcul sau zona pe unde unde “gonesti” cu bicla. Din punct de vedere al sigurantei n-ai de ce sa-ti faci griji. Bik.e vine cu lumini cu LED-uri si frane pe disc.

VW nu pare sa fi planificat inca sa furnizeze masinile cu Bik.e proprii încă, dar Dr. Ulrich Hackenberg, seful R & D de la VW, a declarat audienţei de  la Auto China 2010, ca se angajează să aduca conceptul pe piaţă.

Sunt pro pentru a scoate oamenii din maşinile lor si plasarii lor pe două roţi. La urma urmei un automobil mai puţin pe drum înseamnă lipsa unei bucati de două tone pilotata de un conducător auto cu telefon mobil la ureche, ce se indreapta direct catre bicicliştii vulnerabili. Dar eu nu-mi pot imagina că acest scooter electric va fi ieftin, asa ca de ce nu arunci o bicicleta pliabila în portbagaj? S-ar putea sa ai nevoie de ea cand nu te astepti.

About The Author

Related Posts