Danny MacAskill_1In aprilie 2009 aparea ca “picat” din cer, direct de pe strazile din Dunvegan, Scotia, un rider de 23 de ani pe nume Danny MacAskill.Totul a inceput cu o postare a unui filmulet pe Youtube in care Danny, filmat de colegul lui de apartament, pedaleaza.. si nu numai.

Materialul de nici 6 minute este un fantastic mix de jump-uri si trick-uri deosebit de tehnice, in care MacAskill scoate tot ce-i mai bun dintr-o bicicleta de trial.
Danny MacAskill_2Imediat au inceput sa apara miile de vizualizari si comentarii, in prezent filmuletul avand aproape 30 de milioane de accesari. In scurt timp presa a pus ochii pe rider, acesta aparand in New York Times, la cateva emisiuni TV, in reclame publicitare si chiar jucand rolul de cascador intr-o productie hollywoodiana. Deasemenea a fost nominalizat si in cadrul categoriei Action Sportsperson of the Year la Laureus World Sports Awards.

In cele din urma a renuntat la slujba lui de mecanic si s-a mutat in Edinburgh unde in prezent pedaleaza cu “norma intreaga”, ca profesionist, pentru Inspired Bicycles Ltd alaturi de Ali Clarkson, John Shrewsbury si Sean Eatson.

La jumatatea lunii august s-a lansat si ultimul videoclip al rider-ului, Industrial Revolution. Filmat in cadrul unui depou dezafectat videoclipul nu face decat sa ne arate, din nou, maiestria cu care Danny combina hardcore street MTB-ul cu Trial-ul rezultatul fiind un spectaculos street trials.

 Daca Scotia a dat un “Scotian zburator”, acesta cu siguranta este “Scotianul saritor”. Acum toata lumea afara la exersat si rupere de oase ;)… nu uitati de casca! 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.