Amsterdam - Parcare biciclete Amsterdam.Amsterdam…. Probabil primul lucru care iti vine in minte cand ti se spune de acest oras, este cartierul rosu sau marijuana. Dar acest articol nu este despre sex sau droguri. Este despre biciclete.
Nu trebuie sa traiesti prea mult timp acolo sa realizezi ca bicicleta este o parte integranta din viata de zi cu zi a orasului.

Parinti ce isi duc copiii la scoala sau la cumparaturi, oameni de afaceri imbracati la costum, prieteni ce se duc la un suc, bere sau orice altceva in oras, cu totii folosesc bicicleta.

Amsterdam - Biciclete amsterdam, pista bicicleteCand cumpara o bicicleta, cei mai multi locuitori ai Amsterdamului, o aleg nu pe cea mai scumpa, ci doar pe cea care li se potriveste, cea care ii satisface nevoile din viata lui ca participant la trafic. Chiar daca isi va cumpara una second-hand sau una noua, intotdeauna isi va cumpara un lacat ca o masura de siguranta impotriva furturilor.
Bicicletele second pornesc de la pretul de 50 euro si pot ajunge pana la 175 euro, iar cele noi incep de la 200 euro. Majoritatea magazinelor de biciclete sunt situate, in general, pe langa statiile de tren si au atat biciclete noi cat si second-hand..
Atunci cand cineva vine la tine pe strada si iti propune sa cumperi o bicicleta ieftina, fi sigur ca aceea este furata si incearca sa scape cat mai repede de ea. Pe langa aceasta, cumpararea unei biciclete furate este considerata infractiune.
Pe langa cumpararea unui lacat sanatos, poti proteja bicicleta gravand-o gratuit. Acest lucru nu numai ca determina talharul sa nu o mai fure, dar si poate identifica proprietarul in cazul in care iti este “saltata” de politie daca nu ai parcat unde trebuie.
 

Amsterdam, imagine bicicleta Amsterdam

Biciclete unite, Unde sunt multi puterea creste :)
Inchirierea unei biciclete este o posibilitate de a vizita orasul sau de a face un tur familiei sau prietenilor veniti in vizita. Aceasta placere costa 10 euro pe zi.
Regulile de circulatie nu trebuie incalcate. Chiar daca vezi un localnic ca merge noaptea fara lumini, sau trece pe culoarea rosia a semaforului, nu trebuie sa te iei dupa toti prostii… Incalcarea regulilor te pune in pericol de accidentare, dar si vei primi o amenda usturatoare.

Dupa cum stiti, Craiova nu dispune de nicio pista de biciclete, iar bicicleta este interzisa pe unele artere ale orasului. Speram ca acest lucru se va schimba cat mai curand, dar totul depinde de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.