Nu prea am avut stare după ce am venit din traseul de la sfârșit de săptămână, așa ca am pus-o cu Toni de un traseu pe care îl aveam în minte de ani buni, și anume o tură prin pădurile din nordul Doljului. Mai exact traseul a pornit din Goiești și a urcat pe dealul de la est de drumul 605A, pe care a mers până la ieșirea prin cel mai nordic punct al județului Dolj. Întoarcerea era prevăzută pe același traseu, dar la cât de accidentat a fost drumul și la temperatura de afară am preferat să ne întoarcem mult mai repede pe asfalt.
Plecarea a fost destul de târzie, așa că abia pe la 10 am ajuns pe drumul de pământ. Până să urcăm pe deal am dat de ruinele unei foste biserici, lângă care apăruse una mai nouă din lemn. Puțin mai departe se vedeau și două stâne.

Am urcat micul deluț care se vede în partea dreaptă a ultimei poze și de acolo a fost un continuu fals plat până la capătul turei pe drumuri bune prin păduri, dar nasoale prin zonele expuse continuu la soare și la vânt. În zonele respective apăruseră crăpături suficient de mari încât să înghită roata în toată lățimea ei, adânci de 15-20 cm sau mai bine, și dese din cale-afară. Așa că pe parcursul celor 30 km pe coama dealului am reușit să avem o viteză medie de aproape 13 km/h – nemaipomenit!
De-a lungul traseului am reușit să găsim vreo două puncte din care se vedea frumos valea paralelă cu traseul nostru.

Spre final ne-a cam leșinat căldura și lipsa apei (am avut fiecare câte 2 litri, dar până nu am coborât în sate nu am găsit nicio fântână) și am ajuns din nou la concluzia că prin Dolj traseele mai lungi nu merită făcute decât primăvara sau toamna.


Bike route 1790969 – powered by Bikemap 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.