Pe 18-19 august a avut loc o ieșire-mamut a mtb-iștilor din Craiova la munte. Se poate spune că ieșirea a avut un statut experimental deoarece numărul participanților a fost mare – 18 persoane.
Pe traseu s-a ajuns cam pe la ora 10, iar începutul a fost lent, cu o pană la mine în primii 500 m, apoi alte 2-3 la alții, urmate de mici episoade de ajustare a unor biciclete din partea lui Codruț. S-a avansat destul de lent, dar nimeni nu s-a dat bătut și am ajuns ușor ușor la urcarea ceva mai abruptă pe care o aveam de făcut până în vârf.

Eh, aici lucrurile au devenit puțin neclare. Pe Google drumul ar fi făcut dreapta pe undeva, dar e clar că noi nu l-am găsit. Din ce s-a mai discutat pe alte bloguri, se pare că respectivul drum nu mai există sau nici n-a existat vreodată. Un nene cu TAF-ul, care a zis că nu e din partea locului, ne-a spus că fie am putea ocoli pe undeva prin stanga, pe la niște stâne, fie am putea merge înainte, pe valea unui pârâiaș, și vom ține tot înainte în momentul în care el o să facă dreapta pe un drumeag. Am ales ultima variantă, și am început să urcăm ușor pe valea pârâului, dar nu după mult timp s-a concretizat ideea ca o parte a grupului să se întoarcă. Așa că de la startul urcării am rămas 9 persoane și am început să împingem bicicletele la greu. Înclinația ajungea de multe ori la 25°, și la un moment dat cred că s-a apropiat de 40° (m-am gândit să o măsor după ce am urcat, și nu m-am mai întors înapoi doar de dragul unei măsurători mai exacte). După câteva ore am reușit să ajungem în golul alpin, și bucuroși nevoie mare am tras repede câteva poze de grup.

Pentru că era ora 6 când am ajuns sus, nu am stat pe cât de mult am fi vrut și nici nu am mai ajuns la vf. Șureanu, ci am început să coborâm. Eu am făcut o greșală de începător și am uitat să cobor șaua, greșală care m-a costat o parte din tencuiala de pe fațadă și de pe genunchi, după ce am dat într-un șanț pe o zonă destul de abruptă. M-am dezmeticit destul de repede și am pornit din nou la drum, iar pe la lăsatul serii am ajuns întregi la mașină.
Per total a fost o tură frumoasă, și sper să mai ajung prin zonă ca să fac ceva mai mulți km pe creastă.
 


Bike route 1796243 – powered by Bikemap 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.