Pentru a doua zi a turei din acest weekend nu aveam stabilit un traseu, așa că am avut câteva opțiuni de unde am putut alege. Până la urmă am hotărât să facem un traseu desenat de mine cu câteva zile înainte, care pornea de lângă Eșelnița și urca pe Valea Eșelniței până aproape de vârful Svinecea Mare (1224 m), cel mai înalt din Munții Almăj.
Pornirea a fost mai grea decât ieri, și abia pe la 1:30 am plecat la drum. Primii 15 km i-am făcut în viteză împreună cu Lulu, dar ajunși la prima ramificație am așteptat să ne regrupăm ca să nu ne rătăcim cumva. Aici ne-am întîlnit și cu niște oameni de-ai locului, care ne-au confirmat că traseul ales către vârf este bun, și de lai ei am aflat că de fapt se spune Svinécea Mare, nu cu accentul pe i cum îi ziceam eu. Dar este binecunoscut faptul că mai greșesc la accente, așa că nu e de mirare. Așteptând la ramificație, am numărat 5 camioane care coborau pline de cărbuni, fără să le mai pun pe cele două pe care le-am văzut până aici. Se pare că traficul explică de ce drumul era foarte plin de praf. De fapt eu n-am mai văzut atâta praf niciodată, nici măcar pe drumurile care duc la viile din Segarcea. Pe lângă praful care în unele locuri era mai mare de-o palmă, drumul era plin și de pietre medii ca dimensiune,  ascuțite și bine fixate, care împreună cu roțile mele umflate la maxim de frica vreunui snake bite (nu mai aveam nicio cameră de rezervă) au contribuit la sporirea disconfortului.
Dar până la urmă toate-au fost bune și frumoase și am ajuns cu bine în vârf. Acolo am descoperit exploatările de cărbune, acestea fiind unele de suprafață, și am dat și de 2 belgieni care studiau ceva la un aparat conectat la niște sonde de-a lungul drumului.

Ajuns acasă am constatat că în vârf am greșit puțin drumul, pentru că ar fi trebuit să facem la un moment dat stânga (lângă stână) și să ajungem ceva mai aproape de vârf. Dar mă consolez cu ideea că oricum era prea târziu pentru a mai urca pe el.
Ca și în traseul de ieri, au fost tot 50 de km în 3:30 ore iar track-ul se regăsește mai jos.


Bike route 1821074 – powered by Bikemap 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.