Green MovementGenetic suntem construiti sa fim mai altfel decat ceilalti, mai cool. Am depasit deja momentele de machoman, punkboy sau pacemaker. Toata aceasta reinventare de la generatie la generatie avea nevoie de o noua gura de aer proaspat, dand nastere miscarii cool a actualei generatii. The green movement.

La fel ca orice miscare cool a generatiei in actualitate, miscarea verde este activa in orice traire omeneasca, ciclismul facand parte din activitatile de varf prin care se remarca verdele din noi.
Eu, ca si ciclist mediocru, scarbit de aceste flatulatii verzi, voi incerca sa-i palmuiesc nitel pe acesti neghiobi “pedalatori” cu iz de iarba verde.

Majoritatea avem biciclete pentru ca este supercool, pentru ca trebuie sa mai facem miscare, iar alergatul este greu sau sala este de neluat in calcul, pentru ca de ce sa nu am si eu sau pentru ca e fun sa te dai cu ea.

Pe langa aceasta categorie, exista si “saracii” aia care au bicicleta pentru deplasare. Da, sa se deplaseze la munca, la cumparaturi, la varu’ sau la peste.
Este “normal” ca din majoritate sa apara si primii “ciclisti verzi”, cei care ies in fata si se afirma si afirma ca fiind partasi ai miscarii verzi. Acestor idioti ma simt obligat sa le explic de ce bicicleta este “verde” numai si doar daca este folosita in acest scop. 

Bike2Work

Orice utilizare pentru agrement, sport, sau competitie este de apreciat dar nu este deloc verde.
Desi ne aduce aminte de bunici, si aici ma refer la mijlocul de deplasare, acel individ care poseda o bicicleta pe care o foloseste “exagerat” in activitati zilnice, deplasandu-se acolo unde nevoia il poarta, acel individ este biciclistul verde. Indiferent ca o face de nevoie sau cu buna stiinta, el este personajul care trebuie imbratisat ca nu scoate fum pe fund cand merge la cumparaturi.
Asa ca draga bicliclistule de ocazie sau de divertisment, abtine-te sau scuipa-te in oglinda inainte de a afirma ca esti parte din marea miscare verde.
Daca vrei totusi sa arati macar un miligram de bunavointa pentru pamantul pe care vietuiesti, incearca sa renunti la graba cotidiana, sa-ti regandesti traseul si agale sa te deplasezi catre slujba sau la cumparaturi, dand pedala. Vei avea ocazia sa vezi mai mult, sa te stresezi mai putin si toate pentru doar maxim 30-40 de minute in plus.
Daca reusesti sa faci asta timp de un an poti considera ca incerci sa ajungi verde. Daca nu, fuck off cu afirmatiile tale verzi! 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.