Data: 2013.09.28
Locația: Munții Căpățânii (Horezu – Vaideeni – vf. lui Roman)
Participanți: mai mulți
Mai multe poze: @DauPedala

După mai bine de-o lună de la ultima ieșire la munte, am propus o tură în zona Horezu – Vaideeni. Traseul fiind desenat de mine, mi-am permis să-l fac așa cum îmi place de fiecare dată când este posibil, și anume doar pe creste. Deși se părea că nu o să fim decât vreo 4, pe ultima sută de metri ni s-au mai alăturat încă 5 curajoși. Așa că am plecat de dimineață din Craiova, pe o vreme deloc promițătoare, și pe la 10 am reușit să ne punem în mișcare pe traseu.

Cum am părăsit asfaltul de Vaideenni, am început să urcăm niște coaste de toată frumusețea și cum nu toată lumea era la zi cu antrenamentul, am avut suficient timp pentru poze și pentru contemplarea zonei.

Pe parcurs am avut și spectatori deosebiți:

După ce am ieșit din sat, am avut mai tot timpul o priveliște atotcuprinzătoare în aproape toate direcțiile, mai puțin în față.

Pe la jumătatea urcării dăm peste o stână pustie și în apropierea ei ne așezăm să mâncăm.

Drumul continuă frumos prin câțiva km de pădure, ocazie cu care urcarea devine puțin mai ascuțită, și tot acum încep să se vadă culorile toamnei.

Am ajuns aproape de golul alpin și încep să se vadă din nou urmele civilizației.

Deși intenția a fost să ajungem până pe creastă la cota 2100, de data asta ne-am oprit la vf. lui Roman. Încă niște poze după care a urmat partea din traseu care m-a impresionat cu adevărat.

Și coborârea, pentru care o să mai vin pe aici imediat ce vremea o să permită.

Și un filmuleț de pe coborâre, deși cu un GoPro ar fi fost mult mai multe de văzut.

Și traseul:

Leave a Reply

Your email address will not be published.